joi, 26 noiembrie 2009

El clasico FC Barcelona-Real Madrid 29 noiembrie 2009 1-0

Actualizare: Barcelona-Real Madrid 1-0 prin golul reusit de Ibrahimovici in minutul 56
. Meciul a fost destul de slabut pentru o atat de mare intalnire, fiind catalogat unul din cele mai slabe meciuri disputate intre cele doua echipe. Ocazii foarte multe nu au fost, dar cartonase galbene au fost suficiente incat sa provoace cate o eliminare de fiecare parte. Barcelona a jucat in 10 oameni din minutul 63 atunci cand Busquet a primit cel de-al doilea cartonas galben, dar Real Madrid nu a reusit sa profite de acest dezavantaj al Barcelonei timp de 30 de minute, pana atunci cand s-a restabilit egalitatea numerica. In minutul 90+1 Diarra a vazut si el cel de-al doilea galben fiind trimis mai devreme la vestiar. In cele din urma Real Madrid s-a vazut detronata din fotoliul de lider al Primerei division, iar Barcelona a capatat un avans de 2 puncte fata de Real Madrid care a picat pe locul secund.

Noua statistica el classico
Barcelona 70 victorii
30 Egaluri
Real Madrid 59 victorii



Duminica 29 noiembrie cu inceperea la orele 20:00 se va disputa unul dintre cele mai asteptate meciuri ale Europei. Confruntarea directa dintre FC Barcelona si Real Madrid. Ambele echipe au fost infiintate cu peste 100 de ani in urma. Barcelona a luat fiinta in anul 1899 iar Real Madrid se forma 3 ani mai tarziu. De-a lungul timpului cele doua formatii au avut 158 de intalniri directe, barcelona fiind cea care a obtinut insa mai multe victorii. Statistica arata ca Barcelona a castigat 69 din intalniri, cu 10 mai multe decat Real M. 30 de meciuri terminandu-se la egalitate.
Ultima intalnire directa s-a disputat pe data de 2 mai 2009 pe terenul madrilenilor care au suferit o infrangere usturatoare si chiar rusinoasa. Barcelona invingea cu 6-2 dupa un meci nebun si isi asigura fotoliul de lider dupa un campionat la finalul caruia avea peste 100 de goluri inscrise, adica o medie de 2,6 goluri pe meci.
In acest sezon cele doua echipe se vor intalni in calitate de ocupante ale primelor doua locuri, madrilenii avand un singur punct avans dupa 11 etape disputate. Barcelona asteapta el clasico neinvinsa, fiind singura echipa din Primera division care inca nu a fost invinsa.
Se asteapta un meci nebun ca de obicei, mai ales prin prisma faptului ca ambele echipe au un lot puternic, format din supervedete ale fotbalului actual.
Extraterestrii vor invinge galacticii? Ramane de vazut. Pronosticul meu (nu vreau sa supar pe nimeni) este 3-1 pentru Barcelona. Cred in victoria gazdelor, care mi se par ceva mai inchegati in joc.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea