miercuri, 22 iunie 2011

Reuniune de clasa - de ce sa tii cont

Cand organizezi o reuniune de clasa trebuie sa tii cont de cateva criterii  legate in principal de locatie.Intreaba-i pe toti daca au vreo locatie preferata. Ia in calcul fiecare varianta propusa. Alege-o pe cea mai buna tinand cont de cateva criterii:


  •  Aer conditionat sau caldura in functie de sezon
  •  Locuri de parcare
  •   Pozitia localului sa fie centrala si destul de usor de ajuns la ea, eventual langa un reper important.
  •  Meniul sa fie accesibil (din punct de vedere financiar)
  • Localul sa aibe bucatarie astfel incat sa se poata servi gustari pentru cei care vor sa manance (asta in cazul in care nu este intalnire cu meniu comandat in prealabil)
  • In functie de numarul de persoane, ganditi-va cum sa fie asezate mesele si daca este loc suficient  pentru asezarea cat mai convenabila a meselor. O asezare a mesei in forma literei U face  grupul mai compact. Masa clasica si lunga  devine prea lunga in cazul in care sunt multe persoane asa incat  va fi nevoie sa vorbiti tare. In cazul asta muzica  nu trebuie sa  acopere prea tare convorbirile.(da bacsis ospatarului ca sa o dea mai incet)
  • Ganditi-va la cum se va face plata sa nu va treziti cu  nota neplatita partial.
Cam acestea sunt datele care tin de local. Ai mai putea fi atent la detalii cum ar fi spatiul total si caile de evacuare, sa nu va treziti afumati de la fumul de tigara. De asemenea  e bine sa fie ceva retras un minisepareu ca sa nu fiti deranjati de ceilalti clienti. Tineti cont si de modul de servire al personalului, sa nu asteptati prea mult comanda. 
Cand faceti rezervarea localului aproximati cate persoane vor veni ca sa stiti  la ce sa va asteptati. Interesati-va cam cati ditre colegi vor veni insotiti de parteneri. Intocmiti o lista in care sa treceti persoanele care au confirmat cu siguranta prezenta si cele care sunt indecise. In prealabil trebuie aleasa o data in care  sa fie majoritatea  colegilor liberi. O zi de duminica seara ar fi cea mai potrivita. Puneti la dispozitie 2-3 date  la alegere in care ar putea fi prezenti. Ii intrebati ce optiune aleg  si bifati in tabelul facut in prealabil datele in care ar putea fi prezenti. Bifati-le pe toate  in cazul in care unii au programul lejer  in fiecare zi prezentata de voi si pot fi prezenti.
 Va trebui sa-i tineti la curent pe colegi in legatura cu  cine va veni si alte detalii organizatorice. Faceti acest lucru in mediul online daca e posibil, pe o pagina de facebook creand un eveniment la care sa invitati toti colegii disponibili in mediul online. Asa veti tine mai usor evidenta  si puteti mentine interesul lor. Acolo creati si subiecte de discutie eventual si ceva amintiri de liceu care sa trezeasca interesul celor indiferenti. Dupa ce ati fixat data anuntati-i pe toti telefonic de preferat nu prin mesaje. Convingeti-i pe cei nesiguri sa faca tot posibilul sa fie prezenti macar 20-30 de minute la reuniune. prezentati-le cele mai bune motive pentru care ar trebui sa fie prezenti chiar si macar cateva minute.
Daca intalnirea este de 10 ani, se cuvine sa invitati si cativa profesori, sau cel putin dirigintele. Cereti parerea colegilor in legatura cu invitatiile catre prrofesori, ca doar nu veti invita 20-30 de profesori. Deja reuniunea de clasa devine botez, parastas sau alta intalnire cu alai.
Ora de incepere sa fie  18:00 daca se poate. E cea mai buna ora. Nu e prea tarziu, asa ca cei din alte localitati pot prinde transportul  de intoarcere in cazul in care nu au transport individual; lumea de obicei intarzie asa ca probabil cei mai multi vor veni la 19:00, macar atunci ar trebui sa fie  cea mai intensa ora. In acest fel asigurati intalnirea cat mai multor colegi (ma refer aici la cei care nu pot sta mult)
De la ora 18:00 si pana la ora 00:00 sunt sase ore,  unii vor pleca mai devreme altii mai tarziu, dar macar evti avea timp destul de stat de vorba dupa revedere.
Ultimele mele sfaturi ar fi sa ajungeti primul la local fiind organizator si sa plecati printre ultimii. Astfel veti avea de retusat eventualele neplaceri. Nu uitati florile pentru colege sau profesori. Eventual pentru bugetul acesta luati legatura in prealabil cu colegii dispusi sa contribuie. probabil nu veti putea face asta de unul singur sau pe loc  in timpul evenimentului.
Acestea fiind spuse va doresc distractie placuta si va invit sa lasati un comentariu sa stiu ca v-a fost de folos articolul. Eu unul nu am mai gasit aceste ponturi pe internet astfel  incat m-am hotarat sa vi le impartasec si voua.
 
Trimite prietenilor pe Messenger

Un comentariu:

Spune-ti parerea