joi, 27 octombrie 2011

Organele . . . unui calculator

Azi cand m-am trezit am nimerit pe stirile PRO TV de dimineata, care relateaza ceea ce s-a intamplat in tara peste noapte. Iar cum eram eu inca somnoros si  ba ma inganam cu somnul ba cu inviorarea, am auzit un cuvant care m-a inspirat pentru ziua aceasta.  Cuvantul "organ" mi-a produs o revelatie pentru ceea ce aveam sa scriu acum. Asadar mi-a venit inspiratia odata cu auzirea acestui cuvant  relativ banal de unde am pornit in compararea unui calculator cu corpul uman. si printre alte  comparatii cum ar fi cabluri=vene, boxele = gura, microfonul = ureche,  hard disk-ul = creierul, etc.
Dar am ajuns la unele componente pe care nu le-am putut repere in corpul uman de la prima incercare. Spre exemplu  pentru o placa video am gasit corelarea ca fiind retina. A fost cel mai bun corespondent pe care l-am putut gasi iar apoi mi-am adus aminte ca si eu ar trebui sa-i fac un "transplant de retina" calculatorului personal. Din cauza ca e cam "batran" si cu "retina bolnava" nu mai pot juca jocuri noi aparute pe el, din cauza ca nu le suporta. Asa ca o sa-i caut ceva cu care sa-i fac transplantul. M-am gandit la  noua AMD Radeon™ Dual Graphics lansata de AMD cu o tehnologie noua. Este vorba despre un al doilea procesor, atasat pe palca video care sa preia  o parte din atributiile procesorului principal in cazul in care acesta este suprasolicitat. Este ca si cum  am avea doua retine la acelasi ochi, una dintre ele fiind de rezerva. Nu-i asa ca e cool?



Tehnologia AMD Radeon™ Dual Graphics este suportata de  procesoarele AMD A-Series APU. Pentru mai multe informatii despre aceasta tehnologie, cei pasionati pot accesa pagina oficiala a AMD care este plina de informatii bune pentru cei interesati. Eu nu sunt pasionat de partea tehnica, dar dupa ce am vizitat pagina ma voi gandi serios daca voi achizitiona sau nu  o placa video de ultima generatie de la  AMD. Asa as reusi sa fac "transplantul" necesar calculatorului meu, punct care se regaseste si pe lista mea de dorinte  din acest an.

Acest articol participa la concursul SuperBlog 2011
Trimite prietenilor pe Messenger Daca ati gasit informatii necesare click pe butonul urmator. Astfel Vor gasi si altii mai usor ceea ce cauta

Un comentariu:

Spune-ti parerea