luni, 31 octombrie 2011

Procesoarele in lupta cu neuronii

Omul este fiinta suprema pe aceasta planeta. Si cu toate acestea depinde de foarte multe lucruri  fara de care nu poate trai. Iar pe langa aceste dependinte precum apa, aer, lumina, temperatura optima, plante, animale, etc, isi creeaza si singur alte dependinte. In  secolul vitezei in care ne aflam, omul si-a creat dependinte tehnologice dintre care una tinde sa ne conduca definitiv. este vorba despre calculatorul care ne mananca  mult timp in fata lui, care a evoluat si s-a transformat in laptop pentru a putea fi luat  cu noi la serviciu, sau oriunde dorim sa mergem. Si totusi o singura evolutie nu a fost de ajuns si a mai trecut o etapa in istoria sa, ajungand de la un calculator la o tableta care  incape cu putin efort chiar si intr-un buzunar al blugilor sau in servieta sau in geanta doamnelor.  Si pe toata durata evolutiei sale, odata cu calculatorul au evoluat si piesele sale dintre care destul de rapid a evoluat procesorul. Cu un nou record demn de Guinness World Records cel mai mare procesor  care exista la ora actuala are o frecventa de 8,4 GHz.  Cu asa calitate, multi ar putea spune despre capacitatea de procesare a creierului uman in raport cu un procesor  ca este jalnica. Si asa si este, numai ca in dreptul creierului uman exista  inca mai multe functii pe care un procesor nu le poate atinge.
Creierul uman este inca mai presus decat un procesor, daca nu prin viteza cu care face anumite operatii, atunci prin  posibilitatea de a crea. Creierul uman a facut procesorul, iar procesorul nu poate face un creier uman. Si totusi omul creeaza multe lucruri cu care nu poate tine pasul, dar fata de care este  totusi mai sus clasat.
Omul insa este defect din nastere si devine si mai defect pe fiecare an ce trece. A inventat tot felul de gadgeturi, de care acum este  dependent, care il enerveaza atunci cand nu sunt functionale, care il deprima atunci cand ii lipsesc, de care nu se poate desparti pe perioade lungi. Astfel defectele majore ale mileniului 3 incep sa se regaseasca in copiii de azi, care nu mai au rabdare sa joace jocurile copilariei si isi doresc sa stea in fata unui calculator, care nu mai doresc sa invete decat cum sa foloseasca mai bine calculatorul, care nu mai au rabdare  cativa ani dupa ce afla  care este treaba cu sexul si vor sa experimenteze imediat.
Toate aceste lucruri nu vor aduce nimic bun viitoarelor generatii iar omenirea va avea de  suferit de pe urma acestui lucru exact ca in scenariile apocaliptice pe care le prezinta marii regizori in  productiile lor despre sfarsitul lumii.
Din cauza lipsei de rabdare pe plan mondial si in aproape toate domeniile, oamenii  vor ajunge la conflicte majore din cauza tehnologiei care ii inlocuieste treptat, lasandu-i fara loc de munca. Si asa fiinta suprema nu va tine pasul cu ceva ce singura a inventat si  va  fi distrusa fara sa-si dea seama.

Acest articol participa la concursul Superblog2011

Trimite prietenilor pe Messenger Daca ati gasit informatii necesare click pe butonul urmator. Astfel Vor gasi si altii mai usor ceea ce cauta

2 comentarii:

Spune-ti parerea