miercuri, 21 decembrie 2011

Umor negru la gura gropii

.   .   .
In clipele  in care petreci mortul pe ultimul drum iti trec prin minte tot felul de intrebari existentiale. Mai ales atunci cand  cel din cutie este  cineva drag tie, cineva apropiat tie iar lacrimile iti curg din adancul sufletului, te intrebi de ce   viata trebuie sa se termine  in coada de peste? Care este sensul vietii unui om?[...]
[...] Si stand acolo printre mormintele  inghetate si acoperite de un strat subtire de zapada, inconjurat de  batranii satului care-si asteapta randul sa fie purtati pe brate, precum ei au purtat la randul lor mortul pe care l-au petrecut la groapa, aud  cateva  glume reci din partea unor batranei si batranele. Primele care incep sa vorbeasca sunt doua babute  si zice mai in gluma mai in serios:
Babuta 1: "Maine, poimaine o aducem si pe Lenuta la groapa".
Babuta 2: " Cine stie daca nu 'om fi chiar noi aduse"
O baba mai tanara: " Dar ce va faceti daca o ia de la padure catre sosea?"
Babuta 2 : "Da' daca o ia pe mata?"
O baba mai tanara: "Nu o ia ca e mai tanara decat dumneata"
Apoi un nene spune o gluma  cu izul umorului negru, la care  eu reactionez ciudat, in sensul ca aproape scap un hohot de ras printre lacrimile ce-mi inecau obrajii. Imi ascund imediat scaparea cu servetelul si inabus zambetul. ( Poate imi aduc aminte gluma, ca ar fi si pacat sa ramana neimpartasita daca tot a fost atat de buna)
Intre timp se aud primii bulgari de pamant ud aruncati pe sicriul deja coborat in groapa. Este momentul in care ultimele jelituri  sfasie inimile celor mai apropiati din viata raposatei. Intre timp groparul isi face treaba iar oamenii isi vad in continuare de vizita la mormintele adormitilor lor.  In vazduh ramane o tacere adanca  zdruncinata din cand in cand de cate  cineva ce-si jeleste adormitii sau de lopata groparului ce asterne negura intunericului peste un trup ce nu mai are suflet.

.   .   .


Trimite prietenilor pe Messenger Daca ati gasit informatii necesare click pe butonul urmator. Astfel Vor gasi si altii mai usor ceea ce cauta

luni, 19 decembrie 2011

Un meci de tinut minte: rezumat pe repede inainte

Duminica 18 decembrie in PBA a avut loc intalnirea dintre B-Meg Llamados si Powerade Tigers meci contand in disputa   4/7 pentru accederea in semifinale. Meciul a inceput strans si nu anunta mare lucru, insa pe finalul primului sfert lucrurile au luat o turnura neasteptata.  Scorul a inceput usor usor sa creasca pana ce a explodat. Finalul a fost incendiar  Powerade reusind sa egaleze dupa ce  au fost  condusi  tot meciul. Aruncarile de 3 puncte din ultimul sfert au facut diferenta,  iar Powerade a fost salvata. Dupa ce s-a vazut egalata B-meg nu a reusit sa gestioneze timpul din prelungiri si  a cedat meciul la o diferenta de 8 puncte. Scor final 131-123 pentru Powerade si ambitiile vor fi mari in intalnirile ulterioare.


Trimite prietenilor pe Messenger Daca ati gasit informatii necesare click pe butonul urmator. Astfel Vor gasi si altii mai usor ceea ce cauta

vineri, 16 decembrie 2011

Vocea X Factor din Romania

Am avut un vis destul de ciudat in care Eram la Vocea Romaniei si cantam juriului de la X Factor. Culmea era ca eu care  nu aveam incredere ca pot fi vocea Romaniei, eram cel mai apreciat dintre toti participantii. DEsi aveam vocea vraiste ca in realitate primeam numai aprecieri bune chiar si din partea profesorilor de canto.

Si toate astea mi se trag probabil de la ceea ce am vazut la cele doua emisiuni, din partea juratilor de la cele  doua show-uri de televiziune. Juratii isi preamareau elevii si prestatia lor chiar si cand aceasta lasa de dorit. B chiar au eliminat si cateva voci bune din concurs inainte de termen.

Trimite prietenilor pe Messenger Daca ati gasit informatii necesare click pe butonul urmator. Astfel Vor gasi si altii mai usor ceea ce cauta

miercuri, 7 decembrie 2011

De-asta imi place mie baschetul

Pentru ca este imprevizibil, pentru ca se poate schimba rezultatul intr-o singura secunda, pentru ca se joaca adevarat, fara bambilicii de la fotbal, pentru spectacolul pe care il poate oferi.
 Astazi am avut de vizionat mult baschet. Sa fii avut ochi de-ajuns pentru fiecare meci pe care l-as fi putut vedea. Si am avut ce vedea si ce puncta.  De dimineata am  urmarit si pariat pe  baschetul feminin din Coreea. La jumatatea zilei a inceput baschetul masculin din Coreea, urmat dupa alte doua ore de prima liga Chineza care se joaca in  stil NBA, la 12:00 sfertul. Am si avut noroc la pariuri  si am terminat pe plus dupa prima parte a zilei.
Seara am  pariat si urmarit  baschetul din Romania, intr-o zi ceva mai nefasta. S_a marcat putin fata de media campionatului nostru, dar  spectacolul a fost la el acasa. Asesoftul a cedat in fata Sibiului intr-un meci care parca a fost tras la xerox cu unul dintre meciurile din finala cu M. Cluj din sezonul trecut, cand Asesoftul a condus detasat, dar moleseala de pe final i-a costat meciul. Pe langa meciul  Asesoftului, am mai  ramas uimit de un jucator de la Oradea, echipa care a pierdut la limita meciul cu  Medias, scor 76-75 pentru medieseni. Oradenii au avut un jucator iesit din comun in acest meci in persoana lui Silviu Lupusavei care a marcat in ultimul sfert 6 aruncari  de la 3 puncte. In total a avut 7 reusite din 9 incercari de la 3 puncte. Totusi  succesul  aruncarilor lui  nu a facut decat sa amageasca  echipa  pana in ultima  secunda cand nu au reusit sa inscrie decat de 2 puncte in loc de 3 si astfel au pierdut la un singur punct diferenta.
Nu am prea avut sorti de izbanda la pariuri  cu meciurile din Romania dar nici prea tare in pierdere nu am iesit. A urmat Euroliga masculina. Meci dupa meci. Scoruri destul de  mici, semn ca echipele s-au aparat   mult prea bine. Scorurile au fost cele inregistrate de femei la acelasi sport. In euroliga am avut  cateva pariuri care au  fost castigate si cateva pierdute. In total am iesit  destul de bie, aproape la fel cum intrasem. Bilbao a pierdut in ultima secunda, dupa ce reusisera revenirea. Egalasera la 64 insa un jucator de la Cantu a reusit o aruncare  surprinzator de norocoasa de la 9 metri, care a dus scorul la 67-64 pentru Cantu care au izbucnit intr-un val urias de bucurie. La acest meci aveam nevoie de  un egal pentru a spera ca pariul de peste 151,5 puncte  marcate in total de ambele echipe in meci, va iesi castigator. Nu a fost sa fie, dar suspansul de final a fost suficient de bun pentru  un iubitor al acestui sport minunat.
Urmeaza  o noapte furtunoasa, plina de baschet universitar din NCAAB , de peste ocean. Nu o sa pot sta sa vizionez si  aceste meciuri, pentru ca se joaca prea tarziu in nopte si se termina suficient de devreme incat sa nu le pot prinde nici daca ma trezesc devreme. Insa maine am de pariat si vizionat  pe meciuri din Filipine,  Euroliga, iar de la Craciun incolo, pe NBA. Atunci sa vedem  distractie :D

Trimite prietenilor pe Messenger Daca ati gasit informatii necesare click pe butonul urmator. Astfel Vor gasi si altii mai usor ceea ce cauta

Cadoul de Craciun vine din America

Mos Niculae a venit cu   o veste buna pentru mine. O sa-l trimita pe Mos Craciun sa dea  startul  campionatului  de baschet din SUA. Va fi un cadou frumos  pentru milioane de oameni care asteapta cu nerabdare reluarea NBA-ului. De pe data de 16 decembrie si pana pe 22 decembrie se vor juca  partide de Presezon, adica partide pregtatioare urmand ca in  data de 25 decembrie  Santa Claus  sa dea startul primului meci oficial al sezonului 2011-2012 din NBA.
Primul meci oficial va fi intre preferatii mei, verzii de la Boston Celtics, in compania Newyork-ezilor de la Knicks.
Astept cu nerabdare startul celei mai tari competitii de baschet din lume, fiind totodata cadoul  perfect pentru mine.

Trimite prietenilor pe Messenger Daca ati gasit informatii necesare click pe butonul urmator. Astfel Vor gasi si altii mai usor ceea ce cauta

marți, 6 decembrie 2011

O planeta aparte

Se spune ca a fost descoperita o noua planeta ce seamana foarte mult cu Terra noastra si care ar putea  gazdui anumite forme de viata. Planeta e la numai 600 de ani lumina, iar  drumul  pana la ea cu rechetele inventate pana acum ne-ar lua numai 22 de milioane de ani.  Cercetatorii au denumit-o Kepler-22b  si au dat publicitatii  informatii cum ca ar fi  cea mai posibila planeta purtatoare de viata din cele descoperite pana acum.
Pe mine ma  amuza  entuziasmul cu care  sunt prezentate aceste descoperiri. M-ar fi entuziasmat si pe mine la culme, dar numai in cazul in care aveam tehnologia necesara de a ne teleporta sau transporta acolo, dar altminteri este decat o stire banala as putea spune.



Trimite prietenilor pe Messenger Daca ati gasit informatii necesare click pe butonul urmator. Astfel Vor gasi si altii mai usor ceea ce cauta