vineri, 13 aprilie 2012

Asesoft-Oradea 2-0 in playoff

Pe 12 aprilie 2012 a avut loc al doilea meci al  seriei  dintre  Asesoft  si Oradea  din sferturile  playoffului  campionatului  national la baschet masculin  din prima divizie din Romania.  Pe 11 aprilie Asesoft isi asigurase prima victorie pe teren propriu impunandu-se  cu scorul de 81-73 dupa un meci  pe care l-a condus de la un capat la celalalt. Dupa aproximativ 22 de ore  a avut loc al doilea meci   in aceeasi sala de la Brazi unde  Asesoft isi joaca meciurile de pe teren propriu in acest sezon. Meciul a inceput bine  pentru Asesoft care dupa numai 4 minute si jumatate conducea deja cu 13-6.  Avantul le-a fost taiat imediat si Oradea a revenit, terminand in cele din urma  primul sfert la o diferenta de 4 puncte in favoarea lor. Scorul de 20-16  dupa primul sfert nu i-a dezmeticit pe ploiesteni care   desi au avut o revenire spectaculoasa si au luat conducerea, au cedat  in acelasi mod in care  au facut-o si la sfasitul primului sfert. Oradea a castigat si al doilea sfert cu scorul de 20-18  si dupa jocul  prestat pe teren, se parea ca va castiga al doilea meci.  In sfertul 3  jocul a fost slab de ambele parti. Ambele echipe au jucat haotic si  scorul a avut de suferit, inscriindu-se  putine puncte. Chiar si cu putine  puncte inscrise de ambele parti, Oradea si-a marit avantajul cu inca 1 punct dupa  scorul sfertului 3 de 12-13. 
Impinsi de la spate de un public dornic de victorie Asesoft a realizat   un joc ultradefensiv in ultimul sfert. Apararea in zona a dat roate. Fiecare jucator al echipei ploiestene si-a  tinut zona cat mai bine si acest lucru a contat in economia jocului.   Asesoftul a reusit  cateva contraatacuri finalizate cu puncte usoare inscrise. Oradea a pierdut avantajul  chiar pe finalul incendiar cand  defensiva ploiesteana a inchis toate  caile catre propriul panou.    Cu cateva secunde inainte de finalul ultimului sfert  Oradea a dat lovitura de la 3 puncte si a preluat conducerea din nou la scorul de 62-61.  Timeout-ul cerut de Arnautovici, antrenorul Asesoftului,  a   asezat atacul   in  jumatatea echipei Oradea.  S-a recurs la o aruncare de la 3 puncte care insa nu a intrat. Recuperarea ofensiva a ploiestenilor l-a adus  dupa linia de 3 puncte pe Cepulis care a reusit  un cos magic de 3 puncte desi nu  excelase la acest capitol in acest meci. Lunetistul a ridicat sala in picioare si toti au crezut ca s-a terminat meciul. Arnautovici si-a dat seama ca  meciul nu s-a incheiat si si-a  intors intr-un mod  nervos si disperat  jucatorii  de pe banca de rezerve care explodasera  cu totii dupa inscierea  ultimului cos. Chiar si oradenii erau pe jos  demoralizati. Meciul insa a mai avut o ultima actiune de  8 sutimi de secunda.  Marici  a  ales  neinspirat sa trimita mingea catre Lupusavei, intr-un moment in care acesta era strans marcat si nu a putut prelua si macar sa arunce mingea. Astfel s-a scris istoria acestui meci destul de slab, dar care a oferit un final incendiar si o victorie  nesperata, dupa cursul jocului, pentru Asesoft Ploiesti.



Urmeaza  doua partide  pe terenul echipei Oradea, care vor avea loc pe 18 si 19 aprilie. Asesoft pleaca cu un avantaj de 2-0 dar  Oradea ne arata ca are  forta sa le tina piept, mai ales ca vor avea publicul de partea lor. In cazul in care  Oradea va obtine cele doua victorii de pe teren propriu, va mai avea loc un  ultim meci pe terenul  Asesoftului.
Alte rezultate din playoff:
Gaz Metan-Energia Rovinari 86-71  si 2-0 la general (doua victorii la 15 puncte diferenta pentru Gaz Metan)
Timisoara-CSM Bucuresti 75-56 si 1-1 la general
U Cluj-BC Mures Tg Mures 76-58 si 2-0 la general




Trimite prietenilor pe Messenger Daca ati gasit informatii necesare click pe butonul urmator. Astfel Vor gasi si altii mai usor ceea ce cauta

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea