sâmbătă, 18 august 2012

Te bate Dumnezeu

Cunosc pe cineva care  avea o pisica pe care a  dat-o  afara din apartament, dupa  o convietuire de  cel putin 15 ani, timp in care  animalutul  domesticit a devenit   dependent de om,  dependent de viata alaturi de un stapan care sa te ingrijeasca si sa-ti dea mancare atunci cand mananca el, sau atunci cand are el chef. Nu m-ar mira ca saracul animalut sa  isi fi pierdut  instinctele de felina, eventual nici sa nu stie ca soarecii si sobolanii se  vaneaza iar apoi se mananca, ca  vrabiile si pasarile in general, cel putin cele de talie mica, pot fi pandite si transformate in  hrana. Probabil ca nici nu stie ce-l asteapta la iarna  pe frigurile de -20 de grade  noaptea, atunci cand  nu ai da pe nimeni afara din casa, daramite un  animal sau un om nepregatit care nu este pregatit sa indure asemenea intemperii.

S-a zis cu  saracuta felina care   de acum va trebui sa   caute apa in vara asta torida si secetoasa si nu va sti incotro sa  mearga. Pisicile  strazii care cresc de mici  fara stapan stiu sa se descurce, pe ele  le-ai putea obisnui sa le iei din mediul natural si sa le bagi in casa, dar nu poti face  la fel cu cele de casa. Nu le poti lua  dupa 15 ani  si sa le dai cu sutul in coada dupa ce  in tot timpul asta s-au gudurat pe langa tine, au mieunat atunci cand te simteai singur, ti-au tors in poala si ati adormit impreuna, sau s-a asezat pe  locul in care aveai dureri dupa un  accident casnic stupid si probabil minor.

Chiar daca nu spun mami sau tati, asta nu inseamna ca nu vor sa o spuna ci ca pur si simplu au un altfel de limbaj pe care noi ca si fiinte rationale  ar trebui sa-l intelegem mai degraba sau macar sa ne prefacem ca  am inteles. Exact asa cum facem cu un bebelus ale carui intentii nu le nimerim de fiecare data, chiar  in ciuda faptului ca-l vedem plangand.

Si in incheiere va pot spune ca  eu nu prea sufar pisicile, dar asta nu inseamna ca nu pot sa judec pe cineva care  nici macar nu a incercat sa dea un amarat de anunt  pe internet sau in ziar in care sa-i caute stapan bietului animal.

Cat pot sa ma oftic ca  nu exista o politie a animalelor  in Romania precum cea din Statele Unite ale Americii. Dar probabil ca exista cineva , un Legiuitor  si Judecator suprem care iti va da dupa sufletul tau.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea