joi, 21 februarie 2013

SMA Studio ne invata

Echipa SMA Studio invita bloggerii din Prahova sa invete cate ceva despre videografie, cinematografie si montaj. De cum am auzit de acest lucru am zis ca este o oportunitate de a mai invata cateva lucruri in acest domeniu, pentru ca momentan cunostintele mele legate de realizarea materialelor video si a montajului acestora, tind catre zero.
Workshop-ul de videografie pentru bloggeri va atinge cateva puncte precum
 Decriptarea imaginii vizuale, elemente de limbaj vizual
  • - cum citim o imagine
  • - în film 1+1=3
  • - discursul narativ
  • - ce filmăm?
  • - de ce mişcăm camera?
 Producţia unui filmuleţ
  • - de ce este necesară etapa de preproducţie?
  • - producţia propriu zisă – cum să evităm cele mai frecvente greşeli
  • - postproducţia – cum ambălam totul ca un produsul final
Imi doresc sa invat si eu cate ceva in acest domeniu pentru a avea macar initierea necesara. daca ma voi hotari sa aprofundez vreodata aceste cunostinte, ramane de vazut.

Daca voi ajunge la aceste cursuri sau nu, (in principiu imi pot aseza programul la serviciu dupa cum am nevoie) daca imi va fi pe plac sau nu, daca voi invata ceva sau nu, va voi spune in viitorul apropiat, intr-un nou articol pe acest blog.

SMA Studio ofera o gama larga de servicii pe care le puteti vedea in detaliu pe pagina web dedicata.

marți, 19 februarie 2013

Am salvat o pasarica...?

Astazi am recuperat de pe trotuarul din fata blocului meu un gugustuc. Nu mi-am dat seama daca a cazut sau nu din copac, sau ce alta problema are. I-am verificat penele, aripile si par in regula. Ba chiar le misca dar nu ca sa zboare, ceea ce inseamna ca nu le are fracturate. Nici picioarele nu par rupte, iar cand ii ofer degetul se prinde bine cu ghearele de el, semn ca nici acolo nu ar avea vreo problema. De baut nu a baut apa si nici de mancat nu a mancat miezul de paine pe care i l-am dat. Pare sa-si mai fi revenit putin de cand l-am adus in casa, dar de mancat tot nu mananca deloc si nici de miscat nu s-a miscat din locul in care l-am pus. Astazi am pus aceasta lipsa de reactie pe seama intunericului si stiu ca pasarile de acest gen au un ceas biologic extrem de bine pus la punct. Ramane de vazut cum va reactiona maine. Oricum, in cazul in care nu va pleca din aceasta lume sufletelul ei, eu o voi tine in casa pana voi fi sigur ca va fi complet recuperata.

Voi ce sfaturi aveti sa-mi dati? Vreun diagnostic posibil sau altceva?

Cu Mos Craciun la gradinita

Sa tot fie 19 ani de cand am pozele de mai jos. Eram la o serbare de iarna la gradinita si trebuia sa-mi fac numarul pentru care invatasem cu truda o poezioara. Costumul acela mi-a placut mult dar am avut ocazia sa-l port doar in acea zi. Apoi intalnirea cu Mos Craciun a fost emotionanta, pentru ca eu credeam ca venise special pentru noi. A fost un Mos cu masca, dar l-am pupat pe masca de parca ar fi fost fata lui cea reala. Mi-am spus poezia, mi-am luat cadoul si m-am bucurat de el imediat ce am ajuns acasa.



joi, 7 februarie 2013

Acum sunt ospatar cu diploma

Teoretic am terminat cursul de ospatari, practic inca nu am primit diploma si desigur am nevoie de mult exercitiu pentru a activa in aceasta meserie.

Sursa foto

Pot spune ca mi-a placut acest curs si as mai face altele, macar pentru a acumula cunostinte, daca nu pentru a profesa in urma obtinerii diplomei de calificare.
Ce spuneti de un curs de bucatar? Pe mine ma incanta la maxim, desi nu am o pasiune desavarsita pentru aceasta meserie. O consider insa cea mai mare arta. Aceea a imbinarii perfecte a aromelor, a asocierii preparatelor, a montarii acestora in farfurii, a pregatirii si gatirii lor.
Vorba aceea: sunt multe meserii frumoase si merita incercate. Eu am incercat cateva pana acum la angajatori, plus alte cateva pentru care nu ai nevoie de vreo angajare.
Cine stie cand voi putea sa exersez meseria de ospatar. Poate intr-un cadru restrans, intre prieteni, intre apropiati, la nunti, botezuri, cumetrii, etc.
Si mai stiu ceva...
Pofta buna!

duminică, 3 februarie 2013

Blogosfera prahoveana vs Asesoft Junior, meciul doi 44-40

Sambata 2 februarie 2013, a avut loc cea de-a doua confruntare baschetbalistica dintre reprezentantii Blogosferei prahovene si copiii de la scoala de baschet Asesoft Junior. Daca in prima confruntare juniorii aveau numai cateva antrenamente impreuna, acum s-a vazut evolutia lor mai ales in jocul de echipa.
De data aceasta echipa bloggerilor a avut si o banca de rezerve formata din doi oameni, asadar nu a mai trebuit sa apeleze la imprumutul de jucatori de la juniori.
Pentru bloggeri au evoluat pe parchet in diferite variante: Aditza (eu), Dragos Irimia (3ditorial.eu), Ciprian (fost component 3ditorial.eu), Catalin CTL, Mihai (sotul Vienelei), Bogdan C, George Dinca.
Intalnirea a fost destul de echilibrata per total, la pauza mare fiind egalitate. A urmat un sfer 3 adjudecat clar de juniori si un sfert 4 adjudecat si mai clar de bloggeri care au reusit sa se impuna in cele din urma dupa cateva tresariri si faze personale ale lui Bogdan C.
Pentru mine a fost o zi slaba de tot in statisticile pozitive si foarte buna in cele negative. Am contorizat in contul meu 4 puncte, doua pase decisive, doua blocaje, cateva steal-uri si cateva recuperari. In schimb turn-over-uri am avut din belsug, eu si cam toti colegii mei.
Am ramas din nou cu o satisfactie in urma acestei confruntari precum ramasesem si dupa prima, iar febra musculara inca imi mai aduce aminte de cat am alergat pentru cele 4 puncte.
Ca sa glumesc putin, pot spune ca cele 4 puncte ale mele au facut diferenta, mai ales ca doua dintre ele au fost creatie proprie, adica am reusit sa fur o minge din mainile adversarului am pornit pe contraatac, am simulat pasa iar apoi din apropierea cosului am executat aruncarea, ceea ce se dorea a fi o minge "oferita" in cazul in care era lansata de la 30-40 cm mai sus.