vineri, 26 decembrie 2014

Cumparam orice online - chiar si hrana pentru animale!

Febra cumparaturilor inca nu s-a terminat. Am impresia ca nu se va termina vreodata, indiferent cat de mici vor fi salariile noastre. Magazinele clasice s-au reprofilat ori s-au adadptat, astfel incat acum au un magazin duplicat in mediul online. Eventual vor aparea si magazine de colt sau de cartier, dar tot in mediul online. Nu stiu cum s-ar putea intampla asta, dar pana atunci eu ma declar multumit ca se tot deschid magazine online pentru toate articolele si produsele pe care le-ar putea cumpara un om dintr-un magazin clasic.

Un astfel de magazin pe care eu il vad binevenit pe internet este Pet Pal, shop online ce se ocupa cu distribuirea articolelor dintr-un pet shop clasic. De ce va spun ca mi se pare binevenit un astfel de magazin online? Simplu! Este eficient si economic sa cumperi mai ieftin. Ai transportul gratuit, promotii peste promotii si livrare gratuita in zona ta sau la comenzile care ating un prag minimum.

Si ca sa ma intelegeti unde bat, vreau sa va rog sa faceti un exercitiu de imaginatie. Sa presupunem ca avem de cumparat zece kg de mancare pentru catelul nostru. Nu ca ar manca el ca spartul, sau ca noi am vrea sa-l ingrasam precum pe porcul pentru Craciun. Ci pentru ca un produs ambalat in cantitati mai mari iese cu mult mai ieftin la pret decat unul ambalat in portii mici. Din acest considerent, mergeti acum cu imaginatia la pet shop-ul din piata si incercati sa va carati spre casa cu sacul. Cum faceti? Il puneti pe umar, il carati in carca sau il duceti in brate? Oricare dintre metode este pe cat de incomoda, pe atat de nerecomandata din diferite motive. Ce spuneti? Aveti masina? Il transportati in portbagaj? Atunci v-ati scos, dar ati scos si mai multi bani din buzunar! De aceea v-am pus sa va imaginati cum ar fi sa va usurati viata in astfel de momente. E bine sa economisiti, indiferent de banii pe care ii detineti. Daca mai reusiti sa faceti cumparaturi online la care transportul sa fie gratuit, atunci ati tras un loz castigator! Felicitari!

Iata de ce-mi mai place mie sa cumpar online, raportandu-ma la Pet Pal, magazinul de unde imi cumpar hrana pentru Max:

  • Produsele sunt ordonate pe categorii - e simplu sa cauti un produs, pentru ca stii in ce categorie se afla. Din cateva clickuri ai ajuns in dreptul lui si l-ai adaugat in cosul de cumparaturi.  
  • Te ajuta search! Daca nu ai gasit produsul dorit ai avantajul butonului „search sau cauta” de pe pagina magazinului online. Te scoate instantaneu din dificultate.
  • Ai oferte si promotii - nu ajungi in fiecare zi la pet shop, dar cand vrei sa cumperi ceva pentru animalutul tau, poti urmari din timp evolutia preturilor. In acest fel poti cumpara produsul dorit la cel mai avantajos pret.
  • Transportul prin curier rapid - transportul nu mai este o problema. Ridici coletul din fata usii si nici nu esti nevoit sa platesti pentru el.
  • Primesc newsletter - daca sunt cumva ocupat si uit sa verific promotiile in curs, abonarea la newsletter ma scoate din impas si imi arata cele mai bune preturi de pe site.
Eu m-am convins de puterea shoppingului electronic!

Am ales un brad artificial

De Craciun am zis sa fiu mai bun si mai ecologist. Am ales pentru aceasta ocazie sa impletesc utilul cu placutul, respectiv cu traditia. Am impodobit un bradut artificial pe care-l pot refolosi si la anul. La urma urmei sunt prea multi brazi taiati in Romania pentru o traditie. E drept ca cei mai multi ajung in foc, asadar sunt reciclati intr-un fel, sau refolositi macar. Dar cat de mult poate arde un puiet de brad?


Nu prea mult! Asa ca nu cred ca e cazul sa ne mai facem micile mofturi taind copaci pe care cu greu ii planteaza cineva in loc. Ar trebui sa dam dovada de ceva mai mult respect pentru natura!

Oare sub un brad artificial nu se pot pune cadouri? nu putem face o petrecere de Craciun langa un brad artificial? Stiu ca sunt intrebari retorice, asa ca nu mai insist deloc asupra lor. Va spun numai ca putem pastra traditiile si in alte moduri, nu e musai sa sacrificam plante si animale pentru asta. Apropo de animale! Mie unul chiar imi este mila sa sacrific un suflet pe care l-am hranit un an intreg. Mi se pare nedrept, asa ca prefer sa-l cumpar decat sa-l cresc cu gandul ca-l voi sacrifica.

Unii lucreaza de Craciun

Sunt oameni care au ghinionul sa munceasca de Craciun pentru firmele sau patronii care nu se mai satura de profituri semnificative. Unii muncesc pentru ca trebuie, pentru ca jobul lor contribuie la nevoile oamenilor indiferent de ziua si sarbatoarea din an. Sunt insa si joburi care nu au neaparata nevoie sa fie exercitate in zile de sarbatoare nationala cand toata suflarea ar trebui sa stea acasa.

Sunt revoltat! Sunt impotriva acestor practici pe care din ce in ce mai multi patroni, companii si firme le adopta in zilele libere date de stat pentru grosul clasei muncitoresti. Parintii mei stateau acasa doua saptamani in perioada sarbatorilor de iarna atunci cand eram eu mic. Aveau concediul mai lung decat aveam eu vacanta de iarna. Era frumos sa-i stiu acasa, bucurandu-ne impreuna de sarbatorile frumoase, de atmosfera frumoasa din casa.



In acest an vad ca multi oameni s-au simtit ofensati de catre patronii si firmele care aleg sa tina deschis in ziua de Craciun, chiar daca nu ar fi neaparata nevoie sa se intample acest lucru. E clar ca incasarile nu pot fi nici pe aproape de cele dintr-o zi normala si totusi supermarket-uri precum Cora aleg sa isi trimita oamenii la lucru. Urat din partea lor, la fel de urat si din partea unor magazine de haine care au impresia ca romanii merg sa-si cumpere de imbracat fix in ziua de Craciun.

Nu zic ca daca e sarbatoare nu putem trai normal, dar atat timp cat statul a decretat o zi libera prin lege, atunci sa incercam sa o pastram libera in cat mai multe domenii.
Patronilor si firmelor care tin deschis in ziua de Craciun chiar daca ar putea lejer sa ofere liber oamenilor, le doresc un pe farfurie un porc precum cel din imaginea de mai sus!

miercuri, 24 decembrie 2014

Meserii murdare. Aspiratoare. Ventilatoare

Mi-am dorit mereu sa experimentez tot felul de meserii. La un moment dat colindam parcurile industriale cu CV-ul in mana si ajungeam in diferite fabrici numai pentru a arunca o privire in interiorul lor. Fie ca vedeam curtea interioara, marfurile depozitate in magazii sau muncitori facandu-si treaba, eram prezent acolo si culegeam informatii pretioase pentru mine. O sa spuneti ca sunt putin nebun, dar la televizor nu vezi tot ce ti-ai dori sa vezi in viata reala cu ochii tai, nici macar la emisiuni documentate precum „Cum se face” in varianta englezeasca.



Asa am ajuns din poarta-n  poarta si intr-o intreprindere in care se prelucra carne de pui, in alta care se ocupa cu cereale, sau in alta care se ocupa cu livrarea ventilatoarelor de uz industrial si nu numai.
Pe frontispiciul cladirii statea scris mare Braco cu litere albastre. Era sediul fizic al companiei ce detine pagina de internet www.braco-ventilatoare.ro pe care o stiam din mediul online.

Aici trebuia sa las un CV pentru muncitor necalificat, sau supraveghetor incarcare descarcare marfa. Am mai avut acest job in trecut si mi-a placut foarte mult. Am aflat de la directorul de vanzari ca Braco se ocupa cu executia si livrarea sistemelor de ventilatie, a motoarelor electrice si a reductoarelor. Este o firma romaneasca 100% cu peste 350 de angajati si peste 20 de ani de experienta.

Mi-au fost prezentate o serie de ventilatoare si sisteme de ventilatie, fiecare dupa criteriile lui de functionare si implementare. Braco executa diferite tipuri de ventilatoare dintre care eu am vazut in prezentare urmatoarele modele:

  • Ventilatoare centrifugale
  • Ventilatoare de acoperis

  • Ventilatoare axiale intubate
  • Ventilatoare axiale de perete
  • Instalatii filtroventilatii
  • Pe langa acestea Braco se mai ocupa de motoare electrice si furnizeaza cu regularitate echipamente necesare termocentralelor, rafinariilor, fabricilor de ciment, etc.
    Ventilator de acoperis

    Am mai aflat informatii ce tin de serviciile oferite de Braco. De exemplu este o firma care ofera clientilor sai service-ul necesar echipamentelor livrate chiar si dupa ce acestea au depasit garantia de un an. Ventilatoarele realizate de Braco au o medie de viata de 10 ani, daca in tot acest timp sunt intretinute conform indicatiilor de fabricatie, avand fisa de service la zi.

    As lucra o perioada intr-un asemenea loc, la fel cum as lucra pe toate posturile pe care Braco le are in organigrama. Mi-ar placea sa experimentez cat mai multe joburi in viata, mai ales ca unele dintre ele iti pot schimba radical unele opinii sau idei preconcepute.

    marți, 16 decembrie 2014

    Din nou in direct la Prahova TV

    Pe 16 decembrie 2014 voi ajunge din nou la tv intr-o emisiune live. Generatia lui John va incepe de la ora 17:30 si va prezenta proiectul bloggerilor prahoveni, prin care se incearca strangerea de fonduri pentru un caz umanitar. Avem de ajutat o familie din comuna Plopu, a carei case a ars in intregime in ziua de Florii.


    Au petrecut Pastele pe unde au apucat iar acum Craciunul bate la usa, numai ca nu este atat de calduros ca in alti ani pentru familia Licu, care numara 14 membri. 11 copii ai acestei familii au nevoie de ajutorul nostru si au nevoie de caldura sarbatorilor de iarna mai mult ca oricand.

    Emisiunea este transmisa in direct pe internet http://prahovatv.ro/index.php si la Prahova TV. Incercam sa facem actiunea noastra cunoscuta si sa strangem astfel cat mai multi bani.

    Proiectul este destul de simplu. Nu cerem bani degeaba ci oferim cate o bautura calda, o prajitura sau orice alte produse comecializeaza cafeneaua Glorya Jean's Coffees din Afi Palace Ploiesti. Toti banii obtinuti pe aceste produse, in ziua de 18 decembrie orele 11:00-20:00, vor merge catre cazul prezentat.

    Campania se numeste: O cafea = O fapta buna de Craciun!

    Va asteptam la cafea!