marți, 12 martie 2013

100 de km impotriva sedentarismului #spreBrasov

A venit momentul sa va prezint proiectul in cadrul caruia voi lua parte activ si care se intituleaza sugestiv "100 de km impotriva sedentarismului". Aceasta este surpriza pe care v-o anuntam in trecut si care iata ca prinde contur, datorita lui John Cristea, in primul rand. Numaratoarea inversa a inceput, iar impactul propriu-zis va avea loc in weekend-ul 23-24 martie. S-au anuntat 10 participanti dispusi sa plece la pas de la iesirea din orasul Ploiesti catre Brasov. Destinatia tinta  pentru acestia este orasul Brasov, "recreatia" urmand a avea loc in orasul Sinaia la Casa Duca.
Traim in secolul vitezei si suntem tentati sa spunem ca 24 de ore sunt prea putine intr-o zi pentru a face tot ce ne propunem. Asa se face ca cel mai usor de taiat de pe lista activitatilor de facut intr-o zi, este sportul. Miscarea este inlocuita la orice pas. Fie ca folosim liftul in locul scarilor, taxiul sau autoturismul personal in locul mersului pe jos ajungem la acelasi rezultat negativ: lipsa miscarii. Iar de aici vin problemele de sanatate acumulate in timp, precum obezitatea.
Proiectul 100 de km impotriva sedentarismului isi propune sa impulsioneze orice individ care a eliminat miscarea din programul obisnuit al unei zile.


Date tehnice:
Ziua 1: Ploiești (ora de plecare 6:20) – Sinaia – 60 km – aproximativ 14 ore de mers (ora de sosire 20:20)
Ziua 2: Sinaia( ora de plecare 8:00) – Brasov – 40km – aproximativ 11 ore de mers (ora de sosire 19:00)

Pe tot parcursul deplasarii asteptam sustinerea si mesajele de incurajare din partea tuturor celor ce vor sa interactioneze cu noi si din partea celor care sunt de acord cu mesajul pe care vrem sa-l transmitem. Putem interactiona pe facebook, pe pagina dedicata evenimentului, sau pe twitter la hashtag-ul #spreBrasov.
Inca mai cautam sponsori pentru acest proiect  asa ca orice sponsorizare va fi binevenita.
Ne vedem #spreBrasov !

6 comentarii:

  1. Foarte tare inițiativa:D Sper să găsiți sprijinul de care aveți nevoie pentru a o putea înfăptui:D

    RăspundețiȘtergere
  2. Părerea mea:
    - 23-24.03 este o perioadă destul de rece și veți avea nevoie de (cam prea) multe haine pe voi pentru o asemenea aventură, nu?
    - 14 ore de mers în 10 oameni (cel puțin) fără antrenamente serioase în prealabil vă pot da bătăi serioase de cap și nu numai. Aveți?
    - un asemenea traseu necesită o mașină de back-up, în caz de accidentare (sau orice alt eveniment neprevăzut) a vreunuia dintre voi. V-ați gândit la așa ceva?
    - pot să vă ajut cu ceva?

    Și ca să fie clar :) nu înțeleg de ce vreți să faceți asta, dar multă baftă și să ne revedem cu bine la întoarcere!

    RăspundețiȘtergere
  3. @ andrei - multumesc de apreciere
    @ waven - Sper doar sa nu ploua in zilele acelea, pentru ca atunci vor fi probleme mari in a ne deplasa. Accidentarile pot avea loc cu sau fara pregatire in prealabil, dar sigur ca le-am luat in calcul si avem un plan de rezervam ca sa zic asa. Avem nevoie de sponsori in continuare si implicit de vizibilitate. Sustinerea evenimentului prin articole, comentarii discutii pe hashtag-ul #spreBrasov sunt de bun augur desigur.
    Probabil ne vom vedea cu o zi inainte la o bere, la blogmeet.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred că sunteţi cam optimişti cu orele acelea ...

    RăspundețiȘtergere
  5. Nicusor, sunt prea obosita ca sa mai articulez altceva decat 'toata admiratia mea', dar stiai ca voi avea reactia asta!
    ps. Totusi, 23-24 martie, sper sa se incalzeasca vremea, fiindca altfel nu te vad bine.

    RăspundețiȘtergere
  6. Wow! Ce tare!
    Mult succes participanţilor!

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea